Rundveehouderij

Nieuws 626 x bekeken

PvdA pleit voor ´sterrenzuivel´

Hoe diervriendelijk is bepaalde melk, yoghurt of boter geproduceerd? Consumenten moeten dat via een sterrensysteem kunnen zien, bepleit de PvdA vandaag in de Tweede Kamer.

Consumenten moeten makkelijker kunnen kiezen voor zuivelproducten die op een diervriendelijke manier zijn geproduceerd. Als het aan PvdA-kamerlid Sjoera Dikkers ligt, komt er daarom een sterrensysteem waardoor diervriendelijk geproduceerde melk, boter en yoghurt makkelijk door de consument zijn te herkennen.

Hoe meer sterren, hoe beter het dierenwelzijn

Hoe meer sterren een zuivelproduct heeft, hoe meer rekening is gehouden met het welzijn van de dieren. Dat is de gedachte. Eenzelfde systeem is er al voor vlees en eieren.

'Steeds meer vraag naar diervriendelijke producten'

Volgens Dikkers is er steeds meer vraag naar dit soort producten. "Veel mensen willen graag meer diervriendelijke zuivel, maar zien nergens op een pak melk of yoghurt staan hoe het is geproduceerd. Een eenvoudig sterrensysteem maakt die keuze veel makkelijker. Zo kan de consument sneller kiezen voor een meer diervriendelijk product."

Voorstel in debat over melkveehouderij

Dikkers doet haar voorstel voor 'sterrenzuivel' vandaag tijdens het debat in de Tweede Kamer over de melkveehouderij. Het kamerlid vroeg eerder, vergeefs, om een verbod op de zogeheten kiloknaller: vlees dat in supermarkten voor stuntprijzen wordt verkocht.

Of registreer je om te kunnen reageren.