Rundveehouderij

Nieuws 7547 x bekeken 7 reacties

Melkprijs van 15 cent voor leveranciers Wiegert

Een groep van 20 Duitse melkveehouders in Sauerland met samen 6 miljoen kilo moet stoppen, omdat ze bij Molkerei Wiegert slechts 15 cent per kilo melk krijgen, meldt het Duitse Wochenblatt voor de melkveehouderij.

De boeren zijn vorig jaar klem geraakt bij de overstap naar een andere verwerker en konden geen vast contract meer krijgen. Wiegert is voor 51% in bezit van Fude & Serrahn, dat weer 51% eigendom is van DMK. Fude & Serrahn wilde de boeren enkel de spotmarktprijs betalen.

Iets minder slecht hebben het de leveranciers van Molkerei Rücker in Aurich, die in maart 20,5 cent per kilo ontvangen. Velen van hen proberen nu bij DMK binnen te komen, die nog 3 cent meer betaalt.

Laatste reacties

 • nieuwsgierig

  Zo word je echt uitgemolken!!

 • deB.


  Triest allemaal, het is overal flink mis!

 • samaja

  Koeien ruimen!!!!!!! De beste oplossing als we hier zo door gaan krijgen wij ook zulke elende!doe die doppen eens los!!!!!!!!!!

 • info519

  als er maar genoeg stoppen knapt het vanzelf keer op

 • gerardus1

  Echt triest maar zij hebben er zelf om gevraagd , zij wilde graag het quota er af hebben . Dat is gebeurd en nu niet zeuren .Een klein kind had dit zelfs zien aan komen .

 • farmerbn

  Vergeet niet dat iedereen blij is met die lage prijzen. Die enkele boer niet maar dat zijn maar weinig mensen. We hoeven dus geen steun te verwachten van politiek of melkfabriek. Zij vinden deze fase ideaal. Gewoon de zwakke broeders eraf melken en daarna wordt het beter. Hopelijk helpt de politiek wel om de kostprijs laag te houden anders vallen de klappen hier en niet een eind verder.

 • samaja

  Laat het maar gauw gebeuren dan ,en hoop dat Joosten gelijk krijgt "MASSA is niet altijd kassa!!!!!!!!!

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.