Rundveehouderij

Nieuws 1750 x bekeken

Hochwald verkoopt vleesactiviteiten aan Tönnies

Zuivelbedrijf Hochwald Foods Thalfang heeft dochterbedrijf Hochwald Foods Meppen verkocht aan Maximilian Tönnies. Dit hebben beide partijen bekend gemaakt.

Hochwald Meppen is een bedrijf dat worstconserven produceert en vermarkt. Tönnies - zoon van Clemens Tönnies - is eigenaar van de Nölke-Gruppe en is ook actief in het management van de Zur Mühlen Gruppe. Beide ondernemersgroepen zijn actief in de worstproductie.

Voor de verkoop en overdracht van de fabriek in Meppen moet nog toestemming worden verkregen van het Duitse Bundeskartellamt. Hochwald neemt afscheid van zijn vleeswarendochter, omdat het zich wil concentreren op de kernactiviteiten, aldus financieel topman Detlev Latka. De stap past ook in de bedrijfsstrategie voor de periode tot 2020.

Op korte termijn ingrijpen

De (rund)vleesactiviteiten van Hochwald stammen uit de tijd dat de coöperatie niet alleen zorgde voor de melkafname, maar ook voor de afname van de afgemolken koeien.

Koper Maximilian Tönnies heeft niet direct wijzigingen gepland, maar wil op termijn wel ingrijpen. De locatie Meppen is volgens hem gunstig gelegen, maar het bedrijf bevindt zich in een economisch moeilijke situatie. Daar moet iets aan worden gedaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.