Rundveehouderij

Nieuws 1746 x bekeken

GDT start dagelijks handelsplatform zuivel

Zuivelhandelaren kunnen binnenkort 24 uur per dag 7 dagen in de week terecht op een nieuw online handelsplatform van Global Dairy Trade (GDT). Het gaat om een platform naast de in de zuivelwereld al bekende 2-maandelijkse internetveiling.

Op het dagelijkse handelsplatform kunnen verschillende zuivelproducten, ongeacht volume, worden verhandeld tegen vaste prijzen of via tenders. Gedacht moet worden aan producten als caseïne, kaas en verschillende soorten melkpoeders.

In tegenstelling tot de prijzen op de veiling blijven de prijzen op de dagelijkse markt vertrouwelijk. Volgens GDT-directeur Eric Hansen blijft de 2-maandelijkse veiling de beste manier om grote volumes bulkzuivel aan de man te brengen.

Het Nieuw-Zeelandse zuivelconcern Fonterra, oprichter van GDT, is de eerste partij die product op de dagelijkse markt gaat aanbieden. Komend jaar wordt de nieuwe marktplaats verder uitgebreid.

Of registreer je om te kunnen reageren.