<em>Foto: Mark Pasveer</em> RundveeNieuws

FrieslandCampina geeft ‘groen’ schuldbewijs uit

FrieslandCampina heeft de uitgifte van een ‘groen’ schuldbewijs ter waarde van €300 miljoen aangekondigd. De opbrengsten van de verkoop van dit bewijs worden gebruikt voor financiering van het verkleinen van de ecologische voetafdruk van de zuivelonderneming.

Meer specifiek gaat het om het verkleinen van de ecologische voetafdruk van drie Nederlandse productielocaties in Borculo, Leeuwarden en Veghel en een productielocatie in Manilla (Filipijnen). Andere projecten die voor de opbrengsten in aanmerking komen, zijn de ondersteuningsprojecten in het kader van het Dairy Development Programme in Azië, Afrika en Oost-Europa, waarmee FrieslandCampina duizenden lokale boeren helpt hun bedrijfsmanagement te verbeteren en de kwaliteit van de melk te verhogen.

Gemiddelde looptijd transactie is 7 jaar

De transactie van €300 miljoen bestaat uit 4 tranches met vaste rentetarieven en een looptijd van 5, 7, 8,5 en 10 jaar met een gemiddeld rentepercentage van 1,4. De gemiddelde looptijd van de transactie bedraagt iets meer dan 7 jaar. Het oorspronkelijke aanbod van €200 miljoen werd ruim driemaal overtekend en trok zowel Duitse spaarbanken, internationale institutionele investeerders als internationale banken aan.

Beheer
WP Admin