Rundveehouderij

Nieuws 4854 x bekeken 4 reacties

Debat fosfaatrechten melkvee live te volgen

De Tweede Kamer debatteert donderdag 14 april vanaf 11.20 uur over de toekomst van de melkveehouderij en het voorstel van Martijn van Dam, staatssecretaris van Economische Zaken, over de invoering van fosfaatrechten.

Tweede Kamerlid Eric Smaling (SP) bijt het spits af, gevolg door Marianne Thieme (PvdD), Jaco Geurts (CDA), Carla Dik-Faber (ChristenUnie), Rik Grashoff (GroenLinks), Fatma Koser Kaya (D66), Dion Graus (PVV) en Elbert Dijkgraaf (SGP).  De regeringspartijen sluiten de inbreng van de Tweede Kamer af, met eerst Helma Lodders (VVD) en daarna Sjoera Dikkers (PvdA).

Het debat is live te volgen via de website van de Tweede Kamer.

Staatssecretaris Van Dam beantwoordt vragen Kamerleden

Het debat staat gepland tot 16.30 uur. Na de inbreng van de Kamerleden zal een korte schorsing zijn, waarna staatssecretaris Van Dam de vragen van de Kamerleden zal beantwoorden. Aansluitend komt de Kamer weer aan het woord, waarbij ook moties ingediend kunnen worden. Van Dam reageert hier vervolgens op. Over de moties zal naar verwachting volgende week worden gestemd.

Volg het debat ook op Twitter via #melkveedebat

Laatste reacties

 • alco1

  Waarom moeten mensen erover praten die er geen verstand van hebben en/of zoals Lodders zich laten manipuleren door het derogatie debat.

 • Klaasvaak

  Precies. Dat dacht ik ook. Als je geen Landbouw deskundige hebt... moet je er ook geen een leveren.

  Productie naar Afrika volgens Dikkers. ....
  Kun je de export en werkgelegenheid erachter aan brengen.

  Geen sectorkennis is ook duidelijk geen boerenverstand!

 • mtsjansens1

  25 motie's ingediend , das de moeite!

 • alco1

  Domme mensen hebben veel te vragen.

Of registreer je om te kunnen reageren.