Rundveehouderij

Nieuws 19801 x bekeken 12 reacties

Wat is de impact van fosfaatrechten?

De melkveehouders krijgen per 2017 verhandelbare fosfaatrechten. Staatssecretaris Martijn van Dam maakte dit donderdag 3 maart bekend. Wat betekent de invoering van fosfaatrechten voor uw bedrijf?

Komt u in aanmerking voor de knelgevallenregeling of extra fosfaatrechten, omdat uw bedrijfsvoering extensief is?

Tijdens het webinar Fosfaatrechten voor melkveehouders, dat Boerderij in samenwerking met LTO Nederland organiseert, krijgt u antwoord op voorgaande en tal van andere vragen. Fosfaatspecialisten van onder meer LTO Nederland en Boerderij geven donderdag 24 maart om 11.00 uur gratis, online uitleg terwijl u direct vragen kunt stellen.

Wat is een webinar?

Een webinar is een online-studiebijeenkomst waar u via uw computer of laptop aan kunt deelnemen. Het is alsof u er zelf bij bent, maar u hoeft er niet voor van huis. U kunt de sprekers zien en horen en zelf vragen stellen, die vervolgens live worden beantwoord.

Na afloop ontvangt u een samenvatting. Dit alles duurt niet langer dan 50 minuten.

Laatste reacties

 • Foxxy

  Gevolgen voor mijn bedrijf?
  Hmm verkopen denk ik?

 • waldpyk

  Gevolgen? Het gevolg is dat ik middels de hocuspocussimsalabimtruc van Van Dam er eerst rechten bijkrijg, die vervolgens middels de generieke korting weer moet inleveren en als klap op devuurpijl mijn vrije plaatsingsruimte voor 50 stks extra koeien kwijtraak. Dit alles natuurlijk met dank aan de LTO. Wanneer gaat de LTO iets voor de extensieve veehouder doen ?

 • Peerke1

  Wachten op de bank die met het faillissement komt en dus verkopen die handel.

 • H.Grotenhuis1

  Eerst maar eens de behandeling in de beide Kamers en het advies RvS afwachten? Er zullen dan nog wel wat aanpassingen gedaan worden, dus op webinar zullen door LTO veel gewenste richtingen worden uitgesproken?
  Niets is zo onbetrouwbaar als de Overheid en de politiek.

 • Koen Franken

  Tjonge zeg wat een doemdenkers zijn er toch . Er zijn andere sectoren waar het al veel langer kommer en kwel is .

 • moi !

  Geen paniek koppie erbij.

 • melkveehouder wim

  Waarom krijgen extensive bedrijven zonder mestoverschot fosfaatrechten bij die ze later weer in moeten leveren ik vind dit niet kunnen.
  Ik zou liever zien dat elke melkveehouder die het deel van zijn fosfaatproduktie dat hij op zijn eigen grond kan plaatsen op dat gedeelten niet gekort gaat worden maar alleen op dat gedeelte waarvan de mest verwerkt of afgezet moet worden.

 • deB.

  Wat is dit voor zielige sector, hier zijn er die vorig jaar ammoniakrechten gekocht hebben mbt nb vergunning. Nu weer vol op de fosfaatrechten.

  Wat voor rendement denken we te halen, met deze verzinsels?

  Er wordt totaal geen rendement gehaald!!! Wat een gekkigheid allemaal.
  24/7 bezig, en geen stuiver verdienen

 • Schraar

  Volgens mij voegt dit webinar op dit moment nog weinig toe. Wie de brief van de staatssecretaris leest weet alles wat er tot nu toe bekent is.
  De exacte uitwerking daarvan kennen we pas na de Kamerdebatten die nog gaan komen.
  Ik hoop in ieder geval dat het bij de beperkte knelgevallenregeling blijft die in de brief staat, dus geen extra rechten voor de bouwers. Alles wat uitgedeeld word moet weer bij andere melkveehouders gehaald worden.

 • Barneveldsei

  Als Sharon 2 jaar geleden dit had ingevuld, was er eerder op ingespeeld. Sharon heeft in mijn ogen achterover geleund. Haar top salaris met bonussen geïnd. En van Dam kan nu hakken met de bijl. Zo werkt de regering vandaag de dag om geen verandwoordig te hoeven geven. Om je te schamen dat dit weer over de rug van de gewone man gaat, die met z'n rug tegen de muur staat.

 • Peerke1

  Geachte Koen Franken ,ge zijt ook enen Doemdenker.Van jouw mag iedereen met kommer en kwel opgezadeld worden en dan voelt dat voor jouw als normaal aan.

 • teunisenwilly1

  Heeft LTO geen grondgebonden leden meer want die komen er bekaaid van af. Die hebben niet meegewerkt fosvaatoverschot en zullen wel gestraft worden, met korting.
  Maar hopen op de linkse kamer leden die voor koe in de wei zijn en nog iets voor ons kunnen betekenen

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.