Rundveehouderij

Nieuws 1747 x bekeken

Dovea Genetics distributeur K.I. Samen in Ierland

Dovea Genetics is de nieuwe exclusieve distributeur voor K.I. Samen in Ierland. De Ierse fokkerijorganisatie heeft een landelijk dekkende verkoop en inseminatieservice.

Het gaat volgens K.I. Samen om een van de grootste onafhankelijk bedrijven in de rundvee genetica op het eiland. De samenwerking tussen de 2 fokkerijorganisaties is eind 2015 gestart.

Ieren enthousiast over stier Climax

K.I. Samen exporteerde eerder ook al sperma naar Ierland, maar nu zijn al deze activiteiten ondergebracht bij één partij. De fokkerijorganisatie signaleerde een toenemende vraag naar haar dochter bewezen stieren, nu ook in Ierland de eerste dochters van K.I. Samen-stieren hun lijst hebben afgesloten. "Denk bijvoorbeeld aan een stier als Climax", zegt exportmanager Reurt Boelema. De Ieren zijn volgens hem enthousiast over de hoge gehaltes en de goede dochtervruchtbaarheid die de dochters van deze stier in Ierland laten zien.

K.I. Samen exporteert naar 40 landen

Naast Nederland en Ierland is K.I. Samen in nog veel meer landen actief. In totaal exporteert de fokkerijorganisatie naar ruim 40 landen wereldwijd. Nederland, België, Duitsland en Denemarken worden gezien als thuismarkten. Dat wil volgens Boelema zeggen dat daar producten worden verkocht via eigen mensen. In Polen en Nieuw-Zeeland werkt de fokkerijorganisatie samen in joint-ventures voor de afzet van zijn product.

De overige export, dus buiten genoemde thuismarkten en joint ventures, is goed voor 35% van de afzet. Belangrijke landen binnen de EU zijn Portugal, Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Tsjechië en Slowakije. Buiten de EU moet gedacht worden aan landen als Chili, Tanzania, Zuid-Afrika, Kirgizië, Afghanistan en de Verenigde Staten. Sinds april 2015 heeft K.I. Samen ook in Canada een eigen vestiging.

Of registreer je om te kunnen reageren.