Rundveehouderij

Nieuws 2511 x bekeken 1 reactie

DDB: derogatie in gevaar door te veel fosfaat

Door forse overschrijding van het fosfaatplafond toe te staan, heeft Nederland zichzelf opgezadeld met een ongunstig referentiejaar voor een nieuwe derogatie van de Europese Nitraatrichtlijn. Dat is namelijk 2016. Zo zijn de kansen op een nieuwe derogatie vrijwel miniem geworden.

Dit stelt de Dutch Dairymen Board (DDB) in reactie op de generieke korting op de fosfaatrechten, die staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) vorige week bekend maakte.

De DDB noemt dit late ingrijpen - na jarenlang niets doen - onbehoorlijk bestuur. De overheid heeft volgens de DDB jarenlang een te grote mestproductie toegelaten. De organisatie stelt ook dat van afroming en kortingen op rechten zonder redelijke vergoeding geen sprake kan zijn.

Eén reactie

  • groot731

    hoezo overschrijding fosfaatplafond....als de verwerkte geexporteerde mest er wordt afgetrokken is er helemaal geen overschrijding....

Of registreer je om te kunnen reageren.