Foto: Hans Banus RundveeNieuws

Overleg over fosfaatrechten uitgesteld

Het overleg tussen het ministerie van Economische Zaken en vertegenwoordigers van de zuivelsector en natuur- en milieuorganisaties is uitgesteld.

De regiegroep die zich buigt over de invoering van fosfaatrechten in de melkveehouderij zou donderdag opnieuw bijeen komen om te praten over een oplossing. Dit wordt op verzoek van het ministerie met een week uitgesteld. “We hebben nog wat huiswerk naar aanleiding van de gesprekken die we eerder gevoerd hebben. Er zijn nog een paar dingen niet duidelijk en we willen deze vragen eerst beantwoord hebben voordat we het gesprek weer aan gaan met de sector”, geeft een woordvoerder van het ministerie als uitleg. “De sfeer is nog steeds constructief, maar het is gewoon niet makkelijk”, aldus de woordvoerder.

Ingewikkelde puzzel

Staatssecretaris Martijn van Dam noemde het fosfaatdossier eerder al een heel ingewikkelde puzzel. Over de wijze van invoering van fosfaatrechten zijn de meningen sterk verdeeld, waardoor het moeilijk is om tot een breed gedragen oplossing te komen.  

Van Dam zei vorige week in een debat in de Tweede Kamer dat hij verwacht dat er in de eerste helft van februari duidelijkheid komt.

Beheer
WP Admin