Rundveehouderij

Nieuws 3782 x bekeken 1 reactie

Ledenvoordeel CRV 3,1 miljoen euro

Het ledenvoordeel dat CRV uitkeert op basis van de resultaten van boekjaar 2014-2015 is 3,1 miljoen euro. Dat is nagenoeg gelijk aan de uitkering van vorig jaar, toen het 3,3 miljoen euro bedroeg. Dat blijkt uit het gedeponeerde jaarverslag van CRV.

Ondanks dat het ledenvoordeel gelijk blijft ziet CRV de bedrijfswinst wel fors toenemen. Die is dit jaar ruim 4,25 miljoen euro tegen 0,25 miljoen euro in boekjaar 2013-2014. De ledenuitkering bleef in dat boekjaar op peil door boekwinst op verkoop van een deelneming.

De netto-omzet van CRV voor ledenvoordeel is met 5,6 miljoen euro gestegen tot 176,6 miljoen. Na aftrek van het ledenvoordeel resteert een netto-omzet van 175,5 miljoen. Dat is een toename van ruim 3%. Dat is minder dan gehoopt en het is te wijten aan ongunstige marktomstandigheden in Zuid-Amerika. Ondanks deze tegenvaller is de directie van CRV wel tevreden ver de resultaatsontwikkeling. Na aftrek voor amortisatie goodwill en ledenvoordeel resteert een bedrijfsresultaat van 4,25 miljoen euro.

Eén reactie

  • NoordHollander

    die deels buitenlands gefreubelde cijfers zegt erg weinig bijvoorbeeld in nieuw zeeland ca 4 miljoen verlies waar staat dat?

Of registreer je om te kunnen reageren.