Vleeskalveren. - Foto: Henk Riswick RundveeNieuws

VanDrie neemt kalverhandel Van der Walle over

Kalfsvleesintegratie VanDrie Group neemt veehandel Van der Walle over. Beide bedrijven hebben hierover een principe-overeenkomst bereikt.

De definitieve overname is nog afhankelijk van goedkeuring door de ACM. De ondernemingen wiillen nog geen uitspraken doen over de zaak, maar wel hebben ze inmiddels een melding gedaan bij de ACM.

‘Geen zicht op interne opvolging’

Het bedrijf van Van der Walle was te koop omdat er geen zicht was op interne opvolging, zo wordt gemeld in de kalversector.

De belangrijkste onderneming bij Van der Walle is sinds 2011 Walka Vee. Hieronder vallen de andere bedrijven van de groep in zowel Nederland als België. De jongste onderneming is het in België geregistreerde Hertogh Vee.

De onderneming behaalde in 2015 een omzet van ruim €51 miljoen en rapporteerde een brutoresultaat van €400.000. Dat is iets minder dan het jaar ervoor.

Vleeskalversector

Van der Walle is vooral actief in de vleeskalversector. Behalve als handelaar is het bedrijf ook actief als kalvermester en als contractgever voor anderen. Van der Walle heeft al jarenlang een intensieve samenwerking gehad met VanDrie.

Beheer
WP Admin