Foto: Ton Kastermans Fotografie RundveeNieuws

Onderzoek ‘verkenning kalf bij koe’ gestart

Onderzoekers van het Louis Bolk Instituut en Wageningen University & Research zijn gestart met het onderzoek Verkenning Kalf Bij Koe.

Doel is om de beschikbare kennis over het houden van kalveren bij de koe overzichtelijk te presenteren. Als er kennislacunes blijken te zijn, kan eventueel aanvullend onderzoek opgezet worden. Hiermee komt informatie beschikbaar om melkveehouders te helpen die nu of in de toekomst overwegen het kalf bij de koe te houden.

Begin 2016 was er een maatschappelijke discussie over de gangbare praktijk om kalveren van de moederkoe te scheiden. Een deel van het publiek vindt dit dieronvriendelijk; veehouders vrezen de gevolgen van eventuele nieuwe regelgeving op dit gebied.

Verkennend onderzoek

Staatssecretaris van Dam heeft opdracht gegeven om een verkennend onderzoek uit te voeren. Daarmee worden melkveehouders gefaciliteerd die overwegen het kalf voor een bepaalde tijd bij de koe te houden. Eind maart 2017 gaan de resultaten van het onderzoek naar het ministerie van Economische Zaken.

Beheer
WP Admin