Foto: Roel Dijkstra RundveeNieuws

FrieslandCampina wil Dutch Lady-merk uitbreiden in China

De verkoop van FrieslandCampina-zuivelproducten onder het merk Dutch Lady in China verloopt boven verwachting.

Dat meldt topman Roelof Joosten in de Global Times. FrieslandCampina brengt de Dutch Lady-producten in China sinds september op de markt in samenwerking met joint venture partner Huishan.

De producten zijn in eerste instantie gelanceerd in de provincies Hunan (centraal), Sichuan (zuidwest) en de stadsprovincie Chongquing (centraal). De bedoeling is dat de producten snel in nog eens vijf provincies in het oosten en zuiden van China verkrijgbaar zijn. Voor de productie van de zuivel wordt gebruiktgemaakt van melk van partner Huishan. Met het merk Dutch Lady willen beide bedrijven zich vooral richten op de bevolking in kleinere provinciale steden. Wat betreft China’s grootste steden, legt FrieslandCampina de nadruk op de verkoop van babyvoeding onder haar A-merk Friso.

Omzet groeide in 2016 weer met dubbele cijfers

China is nog steeds FrieslandCampina’s snelste groeimarkt, zo geeft Joosten aan. Ook in 2016 zag de zuivelonderneming haar omzet in China met dubbele cijfers groeien. Merendeel van deze omzet wordt gerealiseerd met de verkoop van babyvoeding, maar FrieslandCampina ziet ook kansen voor andere marktsegmenten. Vanaf 2017 krijgt de huidige directeur van FrieslandCampina Wamco Nigeria, Rahul Colaco, de touwtjes in China in handen.

Beheer
WP Admin