Foto: Fonterra RundveeNieuws

Fonterra verdubbelt mozzarellaproductie

Fonterra bouwt een nieuwe fabriek voor de productie van ingevroren (IQF) mozzarella. Daarmee verdubbelt de Nieuw-Zeelandse zuivelgigant zijn productiecapaciteit voor deze kaassoort.

Het gaat om een investering van omgerekend €163 miljoen.

De zuivelonderneming wil met deze uitbreiding inspelen op de toenemende vraag vanuit China en Azië naar dit soort producten. De kaasfabriek in Clandeboye zou de grootste mozzarellaproductiefaciliteit op het zuidelijk halfrond worden.

Gepatenteerde productechnologie

Fonterra is trots op haar gepatenteerde technologie voor de productie van mozzarella. Het proces zou zich vooral onderscheiden in snelheid ondanks het feit dat er bij de productie alleen natuurlijke producten worden gebruikt. Als de uitbreiding is gerealiseerd, rekent Fonterra met een omzetstijging voor de verkoop van mozzarella van 60% ten opzichte van 2008, toen de eerste IQF-fabriek werd gebouwd.

Foodservicekanaal uitbouwen

De mozzarella wordt volgens de zuivelonderneming al voor meer dan de helft van de pizza’s in China gebruikt en dit aandeel zou nog steeds toenemen. Fonterra ziet grote kansen om haar foodservicekanaal verder uit te bouwen en streeft voor deze divisie naar een omzet van €3,4 miljard in 2023. Naar verwachting rolt in september 2018 de eerste nieuwe mozzarella van de band.

Beheer
WP Admin