Vergunning MACE stap dichterbij - Foto: Henk Riswick RundveeNieuws

Vergunning Mace stap dichterbij

Mestverwerkingsinstallatie MACE is weer een stapje dichterbij de vergunning om daadwerkelijk te kunnen bouwen.

Afgelopen dinsdag, op 15 november, heeft de Gedupeerde Staten van Noord-Brabant voor de vestiging van de mestverwerkingsinstallatie in Oss definitief een positieve beschikking afgegeven. Het bedrijf OCC heeft een aanvraag ingediend om op het industrieterrein Elzenburg in Oss een mestverwerkingsinstallatie te vestigen. MACE, een samenwerkingsverband van veehouders, zal daar de exploitant zijn.

Eerste fase bijna afgerond

Met deze positieve beschikking is de eerste fase van het vergunningstraject van de mestverwerkingsinstallatie bijna afgerond. De personen en organisaties die een zienswijze hebben ingediend, in totaal 23 door 88 personen en organisaties, hebben zes weken de tijd om deze te beoordelen en een eventueel bezwaar in te dienen.

Een tegenvaller voor MACE is de uitspraak van de Raad van State op woensdag 16 november, waarin mest als afvalstof wordt aangemerkt. Dit heeft gevolgen voor het vergunningstraject van de mestverwerkingsinstallatie MACE in Oss. Voor de tweede fase van het vergunningstraject is door deze uitspraak nu toch een aanmeldnotitie, MER, noodzakelijk.

Mestverwerkingsinstallatie in Landhorst

Eerder diende Mace een vergunningsaanvraag in voor een mestverwerkingsinstallatie voor 500.000 ton ruwe mest in Landhorst. De provincie wil dat grootschalige mestverwerking bij voorkeur op bedrijventerreinen terechtkomt in plaats van in het buitengebied. Als de vergunning voor OCC definitief afgegeven is, gaan de plannen in Landhorst niet door. Dit hebben de betrokken partijen met elkaar afgesproken.

Beheer
WP Admin