Kamer voert druk op fosfaatakkoord op - Foto: Roel Dijkstra RundveeNieuws

Kamer voert druk op fosfaatakkoord op

De Tweede Kamer voert de druk op een akkoord over de fosfaatvermindering fors op.

Een ruime meerderheid stemde in met het verzoek van VVD’er Helma Lodders om het wetsvoorstel fosfaatrechten volgende week te behandelen. Daarbij wil ze van staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) donderdagavond 17 november een brief over de maatregelen die de sector neemt om de fosfaatproductie in 2017 te verminderen. Fracties van PvdD, PvdA, D66, CDA en SP steunden het verzoek van Lodders. SGP is voor snelle behandeling, maar wil de sector wel ruimte geven om tot een akkoord te komen.

Begroting op de agenda

Volgende week staat ook de begrotingsbehandeling over landbouw en natuur op de Kameragenda. Dit debat duurt doorgaans ook uren, waardoor sommige fracties vroegen om het wetsvoorstel fosfaatrechten in deze uren in te plannen. Kamervoorzitter Kadija Arib zegt niet te gaan schuiven met de begrotingsbehandeling. Wanneer het debat precies gaat plaatsvinden, wordt vrijdag 18 november duidelijk.

Maandag 14 november slaagde de derogatietop van de sector er niet in om tot een akkoord te komen over fosfaatvermindering.

Beheer
WP Admin