Jean-Claude Juncker, president van de Europese Commissie. Foto: AFP RundveeNieuws

DDB niet bij derogatietop, wel bij Juncker

Terwijl LTO Nederland op een derogatietop probeert oplossingen te vinden voor het dreigende derogatieverlies, zoekt de Dutch Dairymen Board (DDB) het hogerop.

Voorzitter Sieta van Keimpema zal dinsdag 15 november in een gesprek met voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie de nalatigheid van overheden aan de orde stellen, aldus de DDB maandag in een persbericht.

Het gesprek van Van Keimpema met Juncker, in het Duitstalige deel van België, is niet meer en niet minder dan een van de tientallen burger-dialogen met een groot aantal burgers tegelijk die de Europese Commissie organiseert in de lidstaten.

Juncker praat met melkveehouders

Dat Juncker specifiek heeft aangekondigd te praten met melkveehouders, heeft volgens een woordvoerder van de Europese Commissie te maken met de claim van Waalse boerenorganisaties dat de Europese Commissie niet met hen wilde praten. “Ze hadden geen uitnodiging gekregen, maar dat hoefde ook niet, omdat iedereen zichzelf voor de bijeenkomst kon aanmelden”, aldus de woordvoerder. De burgerdialoog wordt door honderden belangstellenden bezocht. Juncker zal hun grieven aanhoren en zo mogelijk beantwoorden.

Heleen Lansink-Marissen is melkveehouder in Haaksbergen. Samen met haar man heeft ze negentig melkkoeien met bijbehorend jongvee. Met de derogatietop voor de deur besloot ze een brief te schrijven aan Staatssecretaris Martijn Van Dam, FrieslandCampina, Rabobank, Flynth, Forfarmers, NZO en CDA. Op The Milk Story deelt ze de brief die ze verstuurde.

Beheer
WP Admin