Vertegenwoordigers van het ministerie van Economische Zaken en LTO Nederland hebben maandag een gesprek gevoerd in Brussel over het fosfaatreductieplan voor 2017 - Foto: Michel Zoeter RundveeNieuws

‘Brussel staat ‘open’ tegenover fosfaatreductieplan’

Vertegenwoordigers van het ministerie van Economische Zaken en LTO Nederland hebben maandag een gesprek gevoerd in Brussel over het fosfaatreductieplan voor 2017.

De Europese Commissie staat ‘open’ tegenover het fosfaatreductieplan, dat maandag door het zuivelbedrijfsleven in samenspraak met het ministerie van Economische Zaken in Brussel is voorgelegd. Omdat er nog veel details moeten worden uitgewerkt en er veel vragen te beantwoorden zijn, wordt het overleg zo nodig dag en nacht voortgezet, aldus LTO Nederland. Hij spreekt over een continue uitwisseling met de Europese Commissie, ook omdat snelheid geboden is om tijdig duidelijkheid te krijgen over de derogatie in 2017.

Eensgezind optrekken

Volgens LTO is het van belang dat het bedrijfsleven eensgezind optrekt. “Het helpt niet als we elkaar in Nederland bevechten.” Het ministerie van Economische Zaken wil niets zeggen over het overleg in Brussel. “Dat doen we nooit over bestuurlijke overleggen”, aldus een woordvoerder. Hij geeft aan dat er op allerlei manieren en op allerlei niveaus continu overleggen zijn met Brussel over de nitraatrichtlijn en derogatie.

Beheer
WP Admin