Rundveehouderij

Nieuws 2068 x bekeken 3 reacties

Nederlandse melkveehouder Europa's productiefste

Nederlandse melkveehouders behoren met een melkproductie van 280 kilo per gewerkt uur tot de productiefste van Europa.

Dit blijkt uit cijfers van de maandelijkse vergelijking van het International Farm Comparison Network (IFCN).

Alleen Deense melkveehouders produceren evenveel melk per gewerkt uur. In andere melkveelanden als Duitsland, Frankrijk en Ierland ligt de productie een stuk lager: gemiddeld 100 kilo melk per gewerkt uur. In Polen ligt de productiviteit met 20 kilo per gewerkt uur nog veel lager.

Alleen Deense melkveehouders produceren evenveel melk per gewerkt uur als Nederlandse. In melkveelanden als Duitsland, Frankrijk en Ierland ligt de productie een stuk lager.

Buiten Europa: boer VS het productiefst

Buiten Europa zijn Argentijnen de minst productieve melkveehouders, met ongeveer 100 kilo per gewerkt uur. In Nieuw-Zeeland en Australië ligt de productiviteit een stuk hoger met 300 kilo per gewerkt uur. Melkveehouders in de Verenigde Staten behalen de meeste kilo's per gewerkt uur, namelijk 400 kilo.

Laatste reacties

  • Gerardone

    is dit een wedloop meer meer meer groter groter grootst het gaat er toch om dat ik een boterham heb

  • farmerbn

    Die geweldige NL boer belt de ki, de klauwbekapper, de loonwerker, de veearts,de voervoorlichter, de mesthandelaar ,de subsidie-adviseur enz. Hierdoor een hoge melkproductie per uur. De luie franse boer produceert naast 100 liter per gewerkt uur ook nog 250 kg graan, 45 kg rundvlees en 1,50 liter zelfgestookte alkohol. Wie is productiever?

  • koestal

    De wereld gaat aan vlijt ten onder

Of registreer je om te kunnen reageren.