Rundveehouderij

Nieuws 788 x bekeken

Franse melkproductie blijft inzakken

In Frankrijk is in augustus ruim 1,877 miljard liter melk opgehaald. Dat is 2% minder dan in dezelfde maand vorig jaar.

De Franse melkproductie ligt daarmee al zes achtereenvolgende maanden op een lager niveau dan in 2015. Door een sterke toename aan het begin van dit jaar, is de melkplas over de eerste acht maanden gezien nog altijd 2,5% groter dan vorig jaar.

Aanhoudende droogte

Het ministerie van landbouw wijt de daling in augustus aan de aanhoudende droogte in grote delen van het land. Uit de eerste berichten blijkt dat de daling in september nog sterker is geweest. "Het fenomeen van een dalende melkproductie zal aanhouden en mogelijk sterker worden", stelt de agrarische dienst FranceAgriMer. De dienst meldt daarbij dat nog geen 2,5% van de in augustus geproduceerde melk biologisch was.

De gemiddelde melkprijs lag in augustus in Frankrijk op 29,3 cent per liter. Dat is 0,55 cent per liter meer dan in de voorafgaande maand, maar nog altijd 4,4 cent per liter lager dan in augustus 2015.

Of registreer je om te kunnen reageren.