Rundveehouderij

Nieuws 2303 x bekeken 2 reacties

DMK schrapt banen om hogere melkprijs te betalen

DMK wil het vertrouwen van zijn leden terugwinnen. De melkprijs die Duitslands grootste zuivelonderneming uitbetaalt, is volgens de nieuwe topman Ingo Müller te laag. Ook in vergelijking met de gemiddeld uitbetaalde melkprijs in Duitsland, en dus niet concurrerend.

Veel leden hebben hun vertrouwen in DMK verloren. Müller ziet het als persoonlijke opdracht om dit vertrouwen terug te winnen, zo schrijft hij in een open brief in ledenblad Milchwelt.

"Deze situatie is voor ons, maar bovenal voor de individuele leden-melkveehouders op den duur onhoudbaar”, aldus Müller. De nieuwe topman komt met een maatregelenpakket voor komende 12 maanden. Harde ingrepen zijn nodig om het tij te doen keren. Zo gaan er op de administratie- en salesafdeling tot eind 2017 250 banen verloren. Verschillende divisies worden gereorganiseerd zodat er efficiënter en doelgerichter gewerkt kan worden en ook het management blijft niet buiten schot. Kort samengevat moeten de kosten omlaag en moet er meer focus komen op het creëren van meerwaarde.

'Concurrerende melkprijs uitbetalen is de kerntaak'

Müller is al vanaf 2009 bij DMK (en rechtsvoorganger Nordmilch) actief. Hij geeft aan de onderneming door en door te kennen. Een omvangrijk maatregelenpakket is volgens hem noodzakelijk om de toekomst van de coöperatie veilig te stellen. "Met dit maatregelenpakket maken we de DMK-groep toekomstbestendig en willen we onze kerntaak uitvoeren: het uitbetalen van een concurrerende melkprijs."

Müller vraagt zijn achterban om als één man achter zijn plan te gaan staan. Tijdens 9 regionale bijeenkomsten wil hij de DMK-leden tekst en uitleg geven.

Bekijk het verloop van de melkprijs van DMK en andere zuivelbedrijven via Boerderij Op Maat

Laatste reacties

  • geen boer

    Zoals het er hier staat staan er dus 250 man teveel op de loonlijst. Dit 'deadwood' wordt er nu uitgesneden om efficiënter te worden, wat waarschijnlijk achterstallig was. Waarom zouden de risicodragers (leden) daar iets op tegen hebben?

  • ...............

    Had dat al niet veel eerder moeten gebeuren??

Of registreer je om te kunnen reageren.