Foto: ANP RundveeNieuws

China bestraft fraude met Nieuw-Zeelandse zuivel

De Chinese autoriteiten hebben 19 personen opgepakt vanwege de verkoop van Nieuw-Zeelandse zuivel waarvan de houdbaarheidsdatum was verstreken. Dat meldt persbureau Reuters.

De groep zou in totaal 276 ton aan zuivelproducten van Fonterra hebben herverpakt om in kleinere volumes met korting op de markt te brengen. Volgens Chinese media werden de zuivelproducten onder meer via online platforms verkocht. Zo’n 100 ton aan zuivelproducten zou in beslag zijn genomen.

China werkt aan veiliger voedsel

China is er veel aan gelegen het voedselveiligheidsniveau naar een hoger plan te tillen. Het melamine-schandaal in 2008 ligt nog vers in het geheugen. Fonterra laat weten het optreden van de Chinese autoriteiten te ondersteunen en ervan uit te gaan dat het hier om een opzichzelfstaande zaak gaat.

Nieuw-Zeeland was gedurende de eerste 7 maanden van dit jaar goed voor 40% van de totale Chinese zuivelimport.

Fonterra dumpt distributeur

Fonterra heeft de Chinese distributeur Jiawai gedumpt, nadat was gebleken dat dit bedrijf betrokken was bij de verkoop van melkpoeder die over datum was.

Volgens de laatste berichten is daarvan 276 ton verkocht, in Sjanghai en drie provincies. De uiteindelijke verkoper van het foute product was Jiang Di International Trade.

Beheer
WP Admin