Britse melkprijzen stijgen flink - Foto: Ronald Hissink RundveeNieuws

Britse melkprijzen stijgen flink

Britse zuivelaars verhogen de melkprijs, in sommige gevallen zelfs met meer dan 5 cent per liter.

Dat heeft mede te maken met de scherpe daling van de melkproductie. Die ligt momenteel ruim 8% lager dan een jaar geleden, terwijl in juli sprake was van een daling met 11%.

First Milk verhoogt opnieuw melkprijs

Coöperatie First Milk heeft de melkprijs de afgelopen maanden onophoudelijk verhoogd en doet daar nu nog eens 5 pence (ruim 5 eurocent) per liter bij. Dat geldt echter wel voor B-melk, de hoeveelheid boven een met de boeren-leveranciers afgesproken quotum. Voor A-melk hanteert First Milk geringere verhogingen.

Ook andere Britse zuivelaars voeren melkprijs op

Verder heeft de Britse tak van Lactalis verhogingen per 1 november en 1 december aangekondigd van telkens 2 pence per liter. Ook andere grotere afnemers als Muller, Meadow Foods en Graham Dairies voeren de melkprijs op, hoewel dat meestal beperkt blijft tot 1 pence per liter per maand.

Bij de kleine zuivelaar Yew Tree Dairies is de melkprijs dankzij een reeks verhogingen inmiddels weer boven de 30 pence, bijna 34 cent, per liter uitgekomen. Bij andere bedrijven in de sector is dat echter meestal nog niet het geval.

Een overzicht van alle melkprijzen vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin