Rundveehouderij

Nieuws 3371 x bekeken 12 reacties

Termijn indienen KringloopWijzer verlengd

Melkveebedrijven die een melkveefosfaatreferentie groter dan 0 hebben, krijgen tot 1 mei 2016 de tijd om de KringloopWijzer in te dienen. Dat melden NZO, LTO Nederland, Nevedi, VLB en ZuivelNL vandaag in een gezamenlijk persbericht.

Zuivelondernemingen hebben de uiterste datum voor indienen via de Centrale Database KringloopWijzer twee maanden verlengd. Die verschuiving van 1 maart naar 1 mei 2016 heeft te maken met een vertraagde oplevering van de Centrale Database KringloopWijzer. Door veel nieuwe koppelingen en leveranciers die hun gegevens automatisch willen aanleveren, komt de database later dan gepland beschikbaar voor grootschalig gebruik. Wel kunnen veehouders nu al via www.dekringloopwijzer.nl de noodzakelijke machtigingen afgeven, zodat straks de KringloopWijzer nauwkeurig kan worden ingevuld.

Wettelijk bemestingsplan en BEX-berekening

Omdat de Centrale Database KringloopWijzer nog niet volledig operationeel is, kunnen veehouders de database nog niet gebruiken voor het maken van het wettelijk bemestingsplan en de BEX-berekening (die vóór 1 februari 2016 klaar moet zijn). Hiervoor kunnen, net als voorgaande jaren, bestaande programma's gebruikt worden. Er bestaat straks wel de mogelijkheid om handmatig ingevoerde gegevens in deze programma's, zoals vaste bedrijfsgegevens en voorraden, automatisch in te lezen in de Centrale Database KringloopWijzer. Op die manier wordt voorkomen dat melkveehouders de gegevens twee keer moeten invoeren, aldus NZO, LTO Nederland, Nevedi, VLB en ZuivelNL.

Boerderij organiseert op vrijdag 15 januari een webinar voor melkveehouders over de Kringloopwijzer. Vind hier meer informatie en meld je aan.

Laatste reacties

 • koeboertje

  Het blijkt ook hier weer dat er zoveel regels en wetten (b.v.fosfaatrechten) van hogerhand bijkomen en worden bedacht ,die door de eigen organisaties /overheid niet eens op tijd gerealiseerd kunnen worden.
  Fosfaatrechten zouden ook per 1-1 ingaan ,ik zie er nog van komen dat die eind van het jaar met terugwerkende kracht worden ingevoerd

 • Bennie Stevelink

  Bij mij is de KLW nog steeds leeg. Ik heb alle machtigingen afgegeven, gekoppeld aan agromineraal van Agrovision, bedrijfsgegevens ingevuld maar er wordt nog steeds geen informatie doorgegeven.

 • mats

  Hier ook al 10 dagen geleden machtigingen afgegeven maar vanmorgen nog steeds geen gegevens gekoppeld!

 • Marco22

  Niemand onder RFC hoeft KLW over 2015 in te vullen want in regelementen van RFC2015 staat ;wie een fosfaatreferentie heeft hoger dan nul over het jaar 2014 zoals bekend gemaakt door RVO in 2015. Moet de KLW.nl invullen
  Welnu er is maar 1 Fosfaatreferentie die van 2013.
  Blunder natuurlijk. Maar waarom moet een melkfabriek mestregels van de Lto gaan handhaven??
  En dat die koppelingen en de site niet werken had ik wel verwacht.
  CRV mineraal werkt wel. Maar de hoge heren willen het wiel opnieuw uitvinden de amateurs. Tis natuurlijk makkelijk geld door te jassen als het van een ander is of niet Zuivelnl?

 • vandenbrand

  straks hebben de koeienboeren geen tijd meer over om te melken. ik was bij een fruitteler hebben ze 2/3 dagen zitten controleren voor zijn certificaten en geen cent meer voor zijn producten beuren. hij zei die controle organisaties houden zichzelf goed aan het werk. volgend jaar nog beter/ meer.

 • Bennie Stevelink

  @mats, sommige machtigingen heb ik al in april van het afgelopen jaar afgegeven. Enkele aanvullende voor koppeling met Agromineraal begin december. Maar alles is nog leeg.

 • koeboertje

  Kantoormensen gaan om 5 uur naar huis ,en denken morgen weer een dag , maar een veehouder moet alles stipt op tijd en zonder fouten indienen zo niet ,sancties !
  Het lijkt de laatste tijd wel of ik ook een kantoorbaan heb .

 • J.Bogers

  Hier is het krachtvoer binnengekomen, alleen kwam ik er achter dat niet alle voersoorten erin staan, schie dus weer lekker op. En mijn andere voerleverancier had blijkbaar de fosfaatgehalten klaargezet ipv fosfor. dan schrikte wel even..... Werkt echt super jongens ...petje af :-)

 • boergert

  Vandaag nog gebeld met klw en mij is verzekerd dat hij in de loop van januari gevuld gaat worden. Moeten we nu alleen voor de Bex nog met dat lastige veemanager gaan lopen klooien? Geef nu dan ook voor de BEx een paar maanden uitstel.

 • Bennie Stevelink

  Mee eens @boergert, laten ze de BEX en aanvullende gegevens ook twee maand opschuiven.

 • Insp.

  Artikel gaat over KLW, niet over de wettelijk verplichte AGL, het bemestingsplan of de BEX.

 • boergert

  klopt, maar als er iets is waar ik een hekel aan heb is twee systemen bijhouden die beide dezelfde gegevens nodig hebben, Er wordt nu al zo lang over de kringloopwijzer gesproken en over geschreven, hoeveel voordeel we er wel uit kunnen halen, de machtigingen zijn afgegeven, Het moet nu maar een keer gaan werken.

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.