Foto: Ronald Hissink RundveeNieuws

Termijn indienen KringloopWijzer verlengd

Melkveebedrijven die een melkveefosfaatreferentie groter dan 0 hebben, krijgen tot 1 mei 2016 de tijd om de KringloopWijzer in te dienen. Dat melden NZO, LTO Nederland, Nevedi, VLB en ZuivelNL vandaag in een gezamenlijk persbericht.

Zuivelondernemingen hebben de uiterste datum voor indienen via de Centrale Database KringloopWijzer twee maanden verlengd. Die verschuiving van 1 maart naar 1 mei 2016 heeft te maken met een vertraagde oplevering van de Centrale Database KringloopWijzer. Door veel nieuwe koppelingen en leveranciers die hun gegevens automatisch willen aanleveren, komt de database later dan gepland beschikbaar voor grootschalig gebruik. Wel kunnen veehouders nu al via www.dekringloopwijzer.nl de noodzakelijke machtigingen afgeven, zodat straks de KringloopWijzer nauwkeurig kan worden ingevuld.

Wettelijk bemestingsplan en BEX-berekening

Omdat de Centrale Database KringloopWijzer nog niet volledig operationeel is, kunnen veehouders de database nog niet gebruiken voor het maken van het wettelijk bemestingsplan en de BEX-berekening (die vóór 1 februari 2016 klaar moet zijn). Hiervoor kunnen, net als voorgaande jaren, bestaande programma’s gebruikt worden. Er bestaat straks wel de mogelijkheid om handmatig ingevoerde gegevens in deze programma’s, zoals vaste bedrijfsgegevens en voorraden, automatisch in te lezen in de Centrale Database KringloopWijzer. Op die manier wordt voorkomen dat melkveehouders de gegevens twee keer moeten invoeren, aldus NZO, LTO Nederland, Nevedi, VLB en ZuivelNL.

Boerderij organiseert op vrijdag 15 januari een webinar voor melkveehouders over de Kringloopwijzer. Vind hier meer informatie en meld je aan.

Beheer
WP Admin