Foto: ANP RundveeNieuws

Milieudefensie voert Twitter-actie melkveehouderij

Een oproep van Milieudefensie heeft tot veel tweets over de melkveehouderij geleid. Milieudefensie riep op om via Twitter berichten te sturen naar deelnemers van de regiegroep om op te roepen tot een grondgebonden melkveehouderij.

#grondgebonden werd een uur lang trending topic op Twitter, wat betekent dat dit een van de belangrijkste onderwerpen is waarover op dat moment wordt getwitterd.

Milieudefensie riep op om vooral gericht te twitteren richting staatssecretaris Martijn van Dam en voorzitter van de vakgroep melkveehouderij van LTO Nederland Kees Romijn.

De regiegroep, bestaande uit vertegenwoordigers vanuit de melkveehouderij, natuur- en milieuorganisaties en het ministerie van Economische Zaken hebben woensdag bestuurlijk overleg over de fosfaatrechten in de melkveehouderij. Deze moeten ervoor zorgen dat de fosfaatproductie terug komt onder het fosfaatplafond.

‘Dijksma koos gemakzuchtige positie’

Ruraal socioloog Jan Douwe van der Ploeg was in Nieuwsuur zeer kritisch over het optreden van toenmalig staatssecretaris Sharon Dijksma in het melkveedossier. Hij vindt dat ze een heel gemakzuchtige positie heeft gekozen bij het afschaffen van het melkquotum door niet direct actie te ondernemen. “Iedereen wist: hier vindt een heel grote verandering plaats. We gaan van een gereguleerde markt naar een open markt zonder regels. Het ministerie en de boerenorganisaties hebben het op een onverantwoordelijke manier overgelaten aan de vrije markt zonder de regie te nemen. Nu zitten boeren met een gigantisch probleem”, vindt Van der Ploeg.

Beheer
WP Admin