Rundveehouderij

Nieuws 1737 x bekeken 2 reacties

Garantieprijs FrieslandCampina stabiel op €29,25

FrieslandCampina geeft een garantieprijs af voor gangbare melk in februari van €29,25 per 100 kilo melk.

De zuivelonderneming houdt daarmee de garantieprijs gelijk aan die van januari 2016. Vorig jaar was de garantieprijs in februari €31,50 per 100 kilo melk.

FrieslandCampina baseert de garantieprijs op het niveau van de ingeschatte melkprijzen van de referentiebedrijven. Of de garantieprijs ook voor de volgende maanden stabiel blijft is afwachten, want FrieslandCampina meldt dat de ontwikkelingen op de markt op dit moment stabiel tot licht dalend zijn.

Vergelijkbaar gemaakt met de uitbetaling van de andere Nederlandse zuivelverwerkers ontvangt een leverancier van FrieslandCampina een garantieprijs van 29,15 per 100 kilo melk bij een jaarleverantie van 700.000 kilo melk. Dit is inclusief het effect van toeslagen voor seizoen of weidegang. Vorig jaar bedroeg het februarivoorschot €31,40 per 100 kilo melk.

Biologisch ook gelijk

Ook de garantieprijs van de biologische melk die FrieslandCampina ontvangt is gelijk gebleven. Biologische melkveehouders ontvangen over februari daarmee een garantieprijs van €49,75 per 100 kilo melk bij leverantie van 600.000 kilo melk. Een verschil van €20,50 per 100 kilo melk met hun gangbare collega's. Waar de gangbare boeren ruim €2 minder beuren voor hun melk ten opzichte van de maand februari een jaar geleden, zitten de biologische veehouders daar juist zo'n 4 euro per 100 kilo melk boven. Vorig jaar lag de biologische prijs steeds tussen €46 en €50 per 100 kilo melk. Alleen in december steeg de prijs door naar €52 als gevolg van een correctie.

Laatste reacties

  • Trot

    Weten we nou niks te mekkere of te zure over fc of zijn ze allemaal moe!

  • kleine boer

    @trot ja net tegenvaller denk ik had moeten zakken denk ik.... stelletje zeurpieten nogmaals nie mee eens kunt zo weg maar gaan er weinig ook mekkere over de 2 ct oplossing en stel dat gewoon een verrassing de nabetaling net als interum eens een beetje positief is hoor je bijna niemand maar valt ie tegen wat net zo goed kan wereld te klein....

Of registreer je om te kunnen reageren.