Vertrekkend DMK-directeur Sönke Voss. Foto: DMK RundveeNieuws

DMK-directeur vervangen, onrust rond bedrijf

DMK-directeur Sönke Voss (melkaanvoer/coöperatiezaken) is per direct vrijgesteld van werk, meldt DMK. Deze mededeling komt in vervolg op een eerdere mededeling van het zuivelbedrijf dat Voss per eind 2016 zou stoppen.

Als opvolger van Vos is Ingo Müller benoemd, die de ingrediëntendivisie leidde. Verhalen gaan dat Voss zou overstappen naar zuivelbedrijf Uelzena.

Tegenvallers

De zaken gaan niet heel goed bij DMK, volgens diverse Duitse bronnen. De uitbetaalprijs staat onder druk en op de ledenvergaderingen eind vorig jaar is erkend dat het bedrijf op een aantal terreinen tegenvallers heeft geïncasseerd, onder meer bij de ijsdivisie en de afzet in Azië/China. Een aantal coöperatiebestuurders zou zelfs hebben aangedrongen op consequenties voor het management.

De laatste weken was er ook speculatie over een mogelijk aftreden van topman Josef Schwaiger, wat nog werd gevoed door zijn afwezigheid op de Grüne Woche, maar dit wordt met klem weersproken door de woordvoerder van het bedrijf. Er wordt ook gespeculeerd over een fusie met Arla. Ook dit wordt weersproken.

Beheer
WP Admin