Rundveehouderij

Nieuws 2036 x bekeken 3 reacties

Cono denkt na over digitale registratie weidegang

Cono Kaasmakers denkt serieus na over de introductie van digitale registratie voor weidegang. Dit is niet omdat de huidige controle tekort zou schieten, maar omdat consumenten op deze wijze gemakkelijker zelf kunnen kijken hoe het zit met de weidegang.

Cono meldt dit in het ledenblad.

In het nieuwe jaar 2016 start daarom een project. Ook andere zuivelbedrijven hebben aangegeven dat ze ermee aan de slag willen. Zo heeft A-ware enkele maanden geleden al bekend gemaakt dat het leveranciers gaat belonen voor het gebruik van een weidegang-app. Daarmee kunnen ze 0,25 cent per 100 kilo meer melkgeld verdienen.

Koeien wellicht 72

Bij de afgelopen ledenvergaderingen is al besloten dat de borging van de weidegang wordt versterkt en dat mensen van Qlip ook onaangekondigde beoordelingen zullen uitvoeren. Ook is afgesproken dat koeien uiterlijk vanaf 1 juni in de wei moeten lopen. Binnenkort mogen koeien wellicht ook 120 dagen, totaal 720 uur buiten lopen, in plaats van 120 dagen van steeds zes uur. De eis van maximaal tien koeien per hectare beweidbare huiskavel, is nog geen harde eis.

Laatste reacties

  • farmerbn

    Stasie-praktijken bij cono. Wanneer komt de kliklijn?

  • Arnens

    Frustreer nou niet je systeem. Als je voor 1 miljoen kg melk weidepremie ontvangt is dat 10.000 euro. De consument verlangt dan wel waar voor zijn geld. Boerenslimheid om de zaak te bedotten wordt op termijn nu eenmaal altijd afgestraft met strengere controle's. Denk aan mestwetgeving!

  • koeboertje

    Maar moeten diegene die volop beweiden en niet op het randje van de urengrens lopen nu weer boeten met extra regeltjes, omdat er melkveehouders zijn die de koeien op dag 121 weer direct binnen houden , dat is geen weiden, dat is alleen maar de bonus opstrijken!

Of registreer je om te kunnen reageren.