Rundveehouderij

Nieuws 1695 x bekeken

Lagere zuivelprijzen drukken op Savencia

Parijs – Het Franse zuivelbedrijf Savencia, voorheen Bongrain, heeft de omzet over de eerste jaarhelft met 2,7 procent zien terug lopen naar €2,18 miljard. Die daling is te wijten aan lagere prijzen voor zowel kaas als industriële zuivelproducten, meldt Savencia.

Bij kaas, waaronder Paturain en Rambol, bleef de omzetdaling beperkt tot één procent, bij andere zuivelproducten was dat ruim 4 procent. De wereldprijzen voor industriële zuivel waren vergeleken met een jaar geleden 17 tot 39 procent lager, berekent Savencia.

Verdubbeling winst dankzij wisselkoers

De halfjaarwinst verdubbelde wel bijna naar €35 miljoen, maar dat was voor een flink deel te danken aan de hoge koers van de dollar tegenover de euro.

Niet optimistisch over heel 2015

Savencia is niet erg optimistisch voor de rest van 2015. ''De zuiveleconomie in de wereld blijft buitengewoon moeilijk onder invloed van het Russische embargo en de zwakte bij de Chinese invoer tegen een achtergrond van dalende prijzen. Bovendien blijft de consumptie in de wereld onder invloed van de vertraging van de economische activiteit.''

Of registreer je om te kunnen reageren.