Rundveehouderij

Nieuws 7861 x bekeken 16 reacties

Directeur De Graafstroom vertrekt

Bleskensgraaf - Bij kaasproducent De Graafstroom vindt een wisseling van de wacht plaats, zo bevestigt directeur Henk van Bochove. Afgelopen vrijdag heeft hij het personeel verteld dat hij per mei 2016 zal opstappen, om zelfstandig ondernemer te worden.

Van Bochove zegt dat hij dit in mei 2015 aan het bestuur heeft gemeld. Het plan was dat dit nieuws voorlopig intern zou blijven, maar na de mededeling vrijdag kwamen geruchten op gang, onder meer dat hij op non-actief zou zijn gesteld. Dit is beslist onwaar, stelt Van Bochove. "Ik heb dit, bij leven en welzijn, volgend jaar zeven jaar gedaan. Dan ben ik 55 jaar oud. Wil ik nog een keer iets anders, dan moet het dan zijn. Dat is de reden."

Financieel directeur ook weg

Financieel directeur van De Graafstroom, Joris Aarts, vertrekt ook. Hij verlaat het bedrijf eind 2015.

DeltaMilk gaat op zoek naar opvolger

Teunis Sterk, voorzitter van coöperatie DeltaMilk, eigenaar van De Graafstroom, bevestigt het verhaal van Van Bochove. "Henk heeft aangegeven dat hij nog een keer een nieuwe uitdaging wil aangaan. Op zich vinden wij dat jammer, maar we zijn ook dankbaar voor het werk dat hij heeft verricht voor ons." DeltaMilk heeft inmiddels opdracht gegeven aan een extern bureau om een opvolger voor de vertrekkende directeur te vinden. Sterk: "We hebben nog de tijd. Henk heeft duidelijk gemaakt niet weg te gaan voor er een geschikte opvolger is."

Aandeel verkocht aan DeltaMilk

Bij de overname van de kaasfabriek in Bleskensgraaf van Campina in 2009 is dit bedrijf aangekocht door coöperatie DeltaMilk en Van Bochove samen. Na verloop van enkele jaren heeft Van Bochove zijn aandeel verkocht aan DeltaMilk. Sindsdien is hij in loondienst van de coöperatie. Nu is de tijd gekomen om voor zichzelf te beginnen, aldus Van Bochove.

'Iets in de zuivel'

Wat hij precies gaat doen, kan hij nu nog niet aangeven. "Het zal wel iets in de zuivel zijn, maar ik kan maar één ding tegelijk." Een concreet business-plan voor iets nieuws ligt er nog niet, wil hij maar zeggen. Invulling van de voornemens moet op een later moment plaatsvinden. Ook de vele uren dagelijkse reistijd tussen zijn woonplaats en werk zijn voor Van Bochove een reden om te stoppen in Bleskensgraaf.

'Onderneming staat'

Van Bochove durft De Graafstroom nu ook los te laten, zegt hij. "We hebben allemaal hard gewerkt aan de opbouw van het bedrijf. Er moet nog steeds veel gebeuren, maar de onderneming staat wel. De verdere uitbouw is iets waar mijn opvolger aan moet werken."

Laatste reacties

 • dayo

  ook daar rommelt het.....

 • dayo

  directeur EN financieel directeur vertrekken

 • hooghoes

  Straks ook een kwartje voor de melk.

 • brutus71

  Het klinkt allemaal best geloofwaardig, het is wel erg toevallig dat er 2 topmensen binnen redelijk termijn vertrekken.
  We zullen zien wat er bij Deltamilk de komende maanden gebeurt.

 • hansvanbergen

  Het is natuurlijk wonderbaarlijk wat deze mensen gepresteerd hebben. Van een leveranciersvereniging naar een zelfstandige kaasfabriek die een top melkprijs uitbetaald. In plaats van hier laten merken dat je geen begin van enige clou hebt van wie of wat en dus maar af gaat zitten kraken kun je dan beter je mond houden. Doc en Campina zouden er verstandig aan doen om een streched limousine te sturen met champagne en bubbelbad om deze mensen op te halen en een hoge functie aanbieden! Ik heb 1 keer een inleiding van v Bochhove meegemaakt en meer opgestoken dan 17 jaar Campina vergaderingen!

 • daan1908

  Van Bergen dan heb je 17 jaar lang vergeten je gehoorapparaat aan te zetten.

 • Mozes

  Of de inleiding van van Bochhove had zo'n basaal niveau dat het ook voor een marktanalfabeet als Hans van Bergen te begrijpen was.

 • kleine boer

  Dat je er na 17 jaar achter moet komen als je zo'n vooruitziende blijk hebt valt me ook beetje tegen....

 • alco1

  Meestal wordt iemand goed bevonden als ie in z'n straatje praat.

 • gerrit.lammertink1

  Als zzp-er aan de slag bij RFC is misschien een optie voor de man

 • kenner

  l;lmlm;l

 • landboer

  Een goeie alco, maar ook ik heb respect voor deltamilk!

 • hansvanbergen

  De mensen die hier reageren weten niet wie v Bochove is. Weten NIETS van Deltamilk, de Graafstroom of wat dan ook. Dat bleek ook al tijdens de DOC discussie. TOCH echter worden er uitgebreide conclusies geventileerd. Dat zegt dus weer veel over de waarde van dergelijke reacties.

 • alco1

  Het zegt meer hoe men over jouw denkt.

 • kleine boer

  Zou er een overname komen je gaat toch niet zomaar weg en zeker niet met 2 tegelijk zien mis wel een probleem aan komen en willen het voor zijn .....

 • Jaap39

  Alleen kaas, kan misschien met een minder zware personele bezetting

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.