RundveeNieuws

Bioboeren VS goed voor 1,5 miljard kilo melk

Washington – De in totaal 2.262 biologisch melkveehouders in de Verenigde Staten (VS) hebben afgelopen jaar 1,5 miljard kilo melk geproduceerd. Daarmee realiseerden ze een omzet van €945 miljoen. Dat meldt het Amerikaanse landbouwministerie.

Op basis van deze cijfers levert een biologisch melkveebedrijf in de VS gemiddeld 663.000 kilo melk. Opvallend is dat alleen de staat Californië al goed is voor de productie van ruim 350 miljoen kilo biologische melk.

Melk grootste biologische product

Biologische melk is wat betreft omzet het grootste product geleverd door biologische boeren in de VS. Daarna volgen eieren en vleeskuikens met een omzet van respectievelijk €367 miljoen en €325 miljoen. De VS telde in 2014 14.093 biologische agrarische bedrijven die gezamenlijk voor ruim €4,8 miljard aan omzet realiseerden, een stijging van 72 procent ten opzichte van 2008. Dat bio in de staat Californië hot is, blijkt uit het feit dat 41 procent van de omzet in deze staat werd gerealiseerd.

Aanbod biologische producten neemt toe

Naar verwachting neemt het aanbod van biologische producten in de VS verder toe. Van de ruim 14.000 biologische producenten heeft 39 procent groeiplannen voor komende vijf jaar. Ook zijn 688 gangbare bedrijven in omschakeling naar een biologische bedrijfsvoering.

Bijna de helft van de biologische producten (46 procent) werd in 2014 binnen een straal van 160 kilometer rond het bedrijf afgezet. Slechts 2 procent van de biologische producten ging de grens over. 63 procent van de bedrijven maakte gebruik van de groothandel om producten aan de man te brengen. Op deze manier werd 78 procent van het totale aanbod verkocht.

Beheer
WP Admin