RundveeNieuws

Spaanse supermarktketen roept melkveehouders op zich te verenigen

Santander – De Spaanse supermarktketen Lupa heeft de melkveehouders opgeroepen een groep te vormen en te onderhandelen met de zuivelindustrie. Dat meldt de regering van Cantabrië, een Spaanse provincie.

Er bestaat een organisatie van melkveehouders, OPL, maar hier moeten meer melkveehouders zich bij aansluiten, vindt Lupa. Het supermarktbedrijf denkt dat de oplossing voor het probleem van de prijs van de melk lastig is omdat er veel betrokken sectoren zijn. Alleen als alle melkveehouders zich verenigen tot een grote en sterke OPL hebben ze de capaciteit om te onderhandelen met de industrie voor een fatsoenlijke melkprijs boven de kostprijs.

Een ontmoeting is nu geregeld tussen onder meer de Spaanse minister van Plattelandszaken, Visserij en Voedselvoorziening, Jezus Oria, de adjunct-directeur van Lupa en vertegenwoordigers van de distributiesector. Dit is bedoeld als voorgesprek voor een overleg met de minister van Landbouw, Visserij en Milieu, Isabel García Tejerina.

Minimumprijs

Onlangs hebben de Britse supermarkten Asda, Lidl, Aldi en Morissons een minimumprijs voor hun melk afgesproken. De winkels eisen dat hun melkleveranciers de hogere melkvergoeding direct doorschuiven naar de boeren.

Beheer
WP Admin