RundveeNieuws

S&P waarschuwt voor financiële positie Fonterra

Auckland – Standard & Poor’s (S&P) heeft Fonterra op Credit Watch negative gezet. Dit doet de Amerikaanse kredietbeoordelaar vanwege de slechte marktsituatie op de wereldzuivelmarkt en de schuldenpositie van de zuivelonderneming.

Credit Watch negative betekent niet automatisch dat de kredietwaardigheid van een onderneming naar beneden wordt bijgesteld, maar geeft wel aan dat een bedrijf goed in de gaten wordt gehouden. Een verlaging van de huidige kredietwaardigheidsstatus kan leiden tot hogere rentes voor de onderneming op de kapitaalmarkt.

Fonterra treft maatregelen

Fonterra reageert op het nieuws door aan te geven dat de zuivelonderneming proactief maatregelen heeft genomen om de financiële positie van de coöperatie te versterken. Zo worden flinke bezuinigingsoperaties doorgevoerd en is de voorschotmelkprijs in lijn gebracht met de situatie op de wereldzuivelmarkt.

Schulden zijn volgens verwachting

De schuldenpositie van de onderneming is volgens de financieel directeur in lijn met de verwachting en een gevolg van investeringen in fabrieken in Nieuw-Zeeland, hoge voorschotmelkprijzen afgelopen seizoen en investeringen in China. Fonterra heeft nog steeds vertrouwen dat de zuivelmarkt zich op termijn herstelt.

Beheer
WP Admin