Rundveehouderij

Nieuws 2177 x bekeken 4 reacties

Regeling particuliere opslag zuivel verlengd

Brussel - De Europese lidstaten zijn akkoord gegaan met het voorstel van eurocommissaris Hogan tot verlenging van de openstelling voor particuliere opslag voor zuivel. Dat meldt de Europese nieuwssite Agra Europe.

De maatregel was in juli aangekondigd ter verlichting van de effecten van de Russische boycot. De maatregel geldt voor mageremelkpoeder en boter. De openstelling zou aflopen op 30 september dit jaar, maar is verlengd tot eind februari 2016. De regeling maakt particuliere opslag mogelijk van maximaal 109.000 ton melkpoeder en 50.000 ton boter.

Laatste reacties

 • tonny60

  waardeloze regeling.Alleen productieverlaging is effectief

 • veldzicht

  tonny60, Ga je gang!

 • snufferman

  Kansloze regeling als de markten weer beter worden kunnen zij het met winst verkopen wat weer druk zet op de markt.

  waarom wordt het niet in de verbrandingsoven gedaan dan verlicht je de markt tenminste

 • vandenbrandcv1

  Regeling is niet gunstig voor prijsontwikkeling tbv boeren, maar vooral gunstig voor verhuurders van koel- en vrieshuizen, zuivelindustrie en draagt niet bij aan verhelpen oorzaak van probleem. Het regulieren van aanbod en vraag op basis van het verdrag van Lissabon

Of registreer je om te kunnen reageren.