Rundveehouderij

Nieuws 7846 x bekeken 20 reactieslaatste update:7 aug 2015

Koeien Eersel ziek maar niet verwaarloosd

Een veehouder in Eersel is gisteren ten onrechte beschuldigd van verwaarlozing van een vijftal koeien.

Een handhavingsteam van Samen Sterk in Brabant publiceerde via Twitter een filmpje van een kreupele en magere koe met als bijschrift: Vanmiddag enkele zeer ernstig verwaarloosde koeien aangetroffen in het buitengebied van Eersel. Hulp is onderweg.

Geen sprake van verwaarlozing

Uit onderzoek van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit bleek later dat van verwaarlozing geen sprake is, zo meldt een woordvoerder. De zieke dieren staan onder behandeling van een dierenarts en zijn juist afgezonderd om te kunnen herstellen. Diverse media namen het bericht over de verwaarloosde koeien van SSiB over voordat bekend werd dat het om zieke koeien gingen.

De bewuste Tweet is inmiddels verwijderd en SSiB biedt via haar Twitteraccount excuses aan.

Laatste reacties

 • Zuperboer

  Heeft er nog iemand werk voor de heren/dames van SSiB? Ik denk aan stallen schoonmaken, de tuin omspitten, verzin zelf maar iets nuttigs, maar zorg dat ze van de straat af zijn......

 • Mozes

  Welke maatregelen worden er genomen tegen deze ambtenaren? Een beschuldiging publiek maken voordat deze op waarheid gecontroleerd is? 

 • ikkethuis

  Ik ken ook wel mensen die kreupel lopen, en daar zijn ook wel filmpjes van te maken, oa mevr van LINGO, maar wat is het probleem????

 • JBasel

  Ik verwacht morgen een rectificatie in de dagbladen?????

 • vandenbrandcv1

  Brabantse onzorgvuldigheid!

  Dit keer geen 5 ton van de postcode loterij, maar van ons belastinggeld door een handhavingsafdeling van de Brabantse provinciale omgevingsdienst die op 4 augustus net voor het einde van de kantoortijd een misplaatste beschuldiging op twitter plaatst. Dit is echt een slecht staaltje van Brabantse zorgvuldigheid! Met de BZV heeft de Raad van State al geoordeeld dat dierengezondheid- en dierenwelzijn geen bevoegdheden van de provincie zijn. In feite zijn al algemene beginselen van behoorlijk bestuur geschonden zoals het zorgvuldigheidsprincipe en de partijdigheid van de overheid.

  Werk voor de belangenorganisaties om dit aan te kaarten bij de omgevingsdienst en de provincie Noord-Brabant.

  Heeft u er wel eens bij stil gestaan wat er gebeurt als er brand uitbreekt in een verpleegtehuis met een handvol personeel in de nacht? Deze OD heeft bijvooorbeeld nog geen beelden verspreid van hulpbehoevende mensen die ze aantroffen bij controles van tehuizen of in het wild levende dieren in nood. Het echte werk voor een OD is ervoor te zorgen dat relatief goed afgelopen ongelukken zoals in Alphen ad Rijn voorkomen kunnen worden.

 • agratax2

  Zou hier een aanklacht wegens smaad en ten onrechte beschuldigen van de eigenaar niet op zijn plaats zijn? Hier zijn duidelijk mensen aan het werk die geen verstand van veehouderij hebben en geen actie schuwen om de veehouderij in diskrediet te brengen. Lijkt me werk voor ZLTO in samenwerking met de eigenaar. Koeien met een uier als op de video zien niet bepaald verwaarloosd en ondervoed uit.

 • rbolding

  Mogen deze Heren of Dames zomaar iemand zijn eigendom betreden?
  De eigenaar van land en koeien had ze anders toch wel uitgelegd dat deze koe in behandeling is .

 • joohoo

  Loopt als Jette Kleinsma.

  Revalideren van dieren doe je uit het zicht.
  Als je deze dieren ziet is dat onder een appelboom met een baal hooi en een emmer water. En de trekker met voorlader aan de hoek in de wei.

 • farmer135

  zieke koeien voortaan maar binnen houden ? 
  Dit handhavingsteam wordt blijkbaar niet gehinderd door enige kennis van zaken.
  Betreffende veehouder zou aangifte kunnen doen wegens smaad.

 • LUCTOR


  We gaan al mooi op het voorma;ige Oostblok aan,daar werden gehandicapten ook aan het zicht ontrokken, als hier in NL een koe in de wei aan het revalideren is kun je er op aan dat er bezoek komt het moest toch niet nodig zijn om deze dieren aan het zicht te ontrekken om zo een bezoek van een controlerende instantie te voorkomen. Het zou beter zijn om deze mensen in te zetten in onze verzorgings huizen waar op de werkvloer veel te weinig handen zijn,waar onze oudjes doorlig plekken krijgen doordat ze te lang in hun eigen uitwerpselen liggen.

 • Fans

  Ik zie zo vaak de zieke koeien en kreupele koeien voor de stal in een weitje lopen de de mooie club koeien achter in het veld. Toch blijft het beeld van die paar of enkele koeien voor in dat kleine weitje hangen. Hou de zieke en zwakke dieren uit het zicht en laat het beeld van die mooie club koeien het oog strelen. Iedereen weet dat er dieren bij zijn die extra aandacht nodig hebben maar dan liefst niet voor aan de straat.

 • tikka


  Beeldvorming dat is waar het de ambtenaren om te doen is.

 • koestal

  Massa-hysterie ,aangewakkerd door de PvdD en Wakker Dier !

 • koestal

  Vroeger stopten ze demente bejaarden en geestelijk gehandicapten in een inrichting ver van de bewoonde wereld,nu moet dat met een kreupele koe blijkbaar ook.

 • koeboertje

  Met dank aan de moderne comunicatiemiddellen.tegenwoordig wordt van iedere scheet gedeeld met de rest van de wereld

 • farmer4life1

  Gelukkig was hij onder behandeling van de dierenarts.... Want de boer hadden ze niet gelooft....

 • vandenbrand

  Echt zorgelijk is dat de gedeputeerde Van den Hout die verantwoordelijk is voor de PAS, flora- en fauna klakkekoos een retweet van zijn eigen omgevingsdienst heeft overgenomen en dit bericht nog niet heeft verwijderd.  Waar is de Brabantse zorgvuldigheid??

 • Kriek

  Als het boertje belt dan kunnen we ze een keertje bekappen, zo te zien is dat harder nodig, dan kunnen ze weer beter lopen (en meer vreten) en komt er zo weer 100 kg bij.
  Maar ja elke behandeling kost geld.      

 • Venstra

  Filmpje is weg maar, in het Friese veenweidegebied zie je overal van die koeien in een weitje voor het erf lopen, is geen reclame en slechte beeldvorming maar daar vinden ze dat heel gewoon.

 • vandenbrand

  venstra , het is zeker geen reclame. maar dat wil nog niet zeggen dat we ons daarvoor moeten schamen. als we een koe zo kunnen laten opknappen waarom niet???? in een verpleegtehuis zitten 'slechtere kneusjes'  ook maar eutaniseren ???. nee toch. in deze maatschapij hebben dieren een beter leven dan mensen. prima, maar dat gaat eigelijk toch iets te ver.

Laad alle reacties (16)

Of registreer je om te kunnen reageren.