milkinit (@CraigLittin) <a href=""https://twitter.com/CraigLittin/status/628670206659825664"">4 augustus 2015</a></blockquote>n<script async src=""//platform.twitter.com/widgets.js"" charset=""utf-8""></script>"",""url"":""https://twitter.com/CraigLittin/status/628670206659825664""}'></span>--> </p> <h3 class=""xms-subtitle"">Bijval van concurrenten</h3> <p>Lewis levert melk aan Fonterra-concurrent <a href=""http://www.opencountry.co.nz/"" target=""_blank"">Open Country Dairy</a>. Hij krijgt bijval van directeur Laurie Margrain van Open Country en van professor Jacqueline Rowarth van de universiteit in Waikato. Bij Fonterra wil men niet weten van het stopzetten van de internetveilingen. ""Het is in het belang van zowel ons, als aanbieder, als van kopers. Transparantie is goed en noodzakelijk,"" aldus Kelvin Wickhem, manager GDT bij Fonterra.</p> <p>Melkveehouder Duncan Coull, voorzitter van de aandeelhoudersraad van Fonterra, is ook tegen het stopzetten van de GDT-veiling, maar hij vindt beperking van het aanbod wel een goede optie. Protesten van boeren tegen de lage melkprijs zijn er nog niet geweest.</p>" RundveeNieuws

‘GDT-veiling werkt tegen melkveehouders’

Auckland – Fonterra moet de veertiendaagse internetveiling van zuivelproducten stilzetten. De veiling werkt niet meer vóór de melkveehouders, maar juist tegen.

Dit zegt een groep melkveehouders, zuivelbestuurders en onderzoekers in Nieuw-Zeeland. De meeste aandacht kreeg de oproep  van melkveehouder Chris Lewis, voorzitter van Federated Farmers in Waikato (een deel van het Noordereiland). Hij wil in ieder geval een tijdelijk stop van de internetveiing GDT. Lewis komt woorden tekort om aan te geven hoe verkeerd hij de veertiendaagse veilingen momenteel vindt. “Gekkenwerk, gespeend van enig gezond verstand,” stelt hij. “Je boort er de melkprijs alleen maar verder mee de grond in.” Lewis vindt dat onder de 2.000 NZ-dollar geen (volle)melkpoeder geveild moet worden.

Beheer
WP Admin