height:550px RundveeNieuws

GDT-veiling maakt grote sprong omhoog

Boston – De GDT-veiling van Fonterra heeft na een maandenlange daling een plotselinge keer gemaakt. De index schoot met bijna 15 procent omhoog. Hoofdproduct vollemelkpoeder werd ruim 19 procent duurder.

Ook werd veel meer product verkocht dan waar eerst vanuit was gegaan. De afgelopen dagen waren er berichten dat Fonterra het aanbod fors zou beperkten, als een van de middelen om de reeks van prijsdalingen te stoppen. Bij het sluiten van de veiling blijkt dat na zeventien biedrondes van in totaal bijna drie uur bijna 37.000 ton product verkocht, zo meldt Fonterra.

Prijs melkpoeder stijgt

Voor vollemelkpoeder werd een gemiddelde prijs neergezet van US $1.856 (€1.678) per ton. Op de vorige veiling noteerde dit product gemiddeld US $1.590. De sterkste prijsstijging deed zich voor bij contracten met levering in november (+26,4 procent). Dat betekent dat een aantal kopers blijkbaar ook vrij snel moest kopen. De notering voor mageremelkpoeder steeg met gemiddeld 8,5 procent naar US $1.521 (€1.375). Op de vorige veiling werd een gemiddelde van US $1419 neergezet. Ook hier bleek de behoefte het grootst in oktober en november.

Beheer
WP Admin