RundveeNieuws

Boterprijsverlaging Aldi: Duitse melkveehouders in actie

Hesel- Rond de 150 melkveehouders met 80 trekkers demonstreerden dinsdagavond bij een filiaal van grootgrutter Aldi in Hesel in het Duitse Ostfriesland. Zij protesteerden tegen de alsmaar verder dalende melkprijzen.

De melkveehouders gaven daarbij met spandoekleuzen als ‘Blutmilch’ uitdrukking aan hun misnoegen over de rol die de supermarkten daarbij naar hun mening spelen, met name ook de rol van de discounters, waartoe Aldi wordt gerekend.

Aldi verlaagde deze week weer de prijs van een pakje boter en dat was ook de directe aanleiding voor de boeren om de straat op te gaan. Met die prijsverlaging sloeg als het ware de vlam in de pan. De protestdemonstratie verhinderde gedeeltelijk de aanvoer van producten bij het filiaal.

Ook protest vanuit varkenshouderij

Aan de actie werd los daarvan ook deelgenomen door enkele collega’s uit de varkenshouderij. Veterinairen en loonwerkers steunen de actie omdat als gevolg van de onder druk staande boereninkomens hun rekeningen noodgedwongen onbetaald dreigen te blijven.

Oproep tot meer protestacties

Achter de demonstratie stonden Bundesverband Deutscher Milchviehhalter (BDM) en de Arbeitsgemeinschaft bäuerliche Landwirtschaft (AbL). Een woordvoerster van de BDM riep de collega’s in andere regio’s op het actievoorbeeld van Ostfriesland te volgen.

Beheer
WP Admin