RundveeNieuws

Zuivelfabrieken A-ware en Fonterra officieel geopend

Heerenveen – De fabrieken van Royal A-ware en Fonterra in Heerenveen zijn officieel geopend door Koning Willem-Alexander.

Het maken van kaas en wei-ingrediënten is, na bijna zeven maanden in bedrijf, al bijna ‘business as usual’ geworden, maar toch is de komst van Zijne Koninklijke Hoogheid nog altijd de kers op de taart, een moment dat het bedrijf niet graag zou missen.

A-ware produceert in haar kaasmakerij jaarlijks 80.000 tot 100.000 ton kaas, ruim de helft van de kaas die zij jaarlijks verhandelt. De wei die hierbij vrijkomt wordt door Fonterra, in de naastgelegen ingrediëntenfabriek, verwerkt tot hoogwaardige ingrediënten voor voeding voor baby’s, senioren en sporters. Beide fabrieken maken gebruik van de modernste technologie. Daarnaast is bij de bouw en inrichting van de fabrieken zoveel mogelijk gebruikgemaakt van de meest duurzame apparatuur waardoor onder meer het verbruik van energie en water wordt geminimaliseerd. Begin juni is het dak van de zuivelfabrieken voorzien van zonnepanelen zodat een deel van de benodigde energie zelf kan worden opgewekt.

Beheer
WP Admin