Wakker Dier (@WakkerDier) <a href=""https://twitter.com/WakkerDier/status/624583648793260032"">24 juli 2015</a></blockquote>n<script async src=""//platform.twitter.com/widgets.js"" charset=""utf-8""></script>"",""url"":""https://twitter.com/WakkerDier/status/624583648793260032""}'></span>--> </p> <h3 class=""xms-subtitle"">'Pertinent onwaar'</h3> <p>Volgens een woordvoerster van Westland, moederbedrijf van Maaslander en Old Amsterdam, is de bewering van Wakker Dier ""pertinent onwaar''. De kazen van het bedrijf bestaan volgens haar voor 80 tot 85 procent uit weidemelk. ""Het is nog geen 100 procent, maar dat lukt waarschijnlijk geen enkele fabrikant. Heel vervelend dat Wakker Dier dit suggereert'', aldus de zegsvrouw.</p> <h3 class=""xms-subtitle"">Dierenbescherming</h3> <p>Weidemelk is melk afkomstig van boerderijen waar de koeien minstens 120 dagen per jaar, zeker zes uur per dag in de wei lopen.</p> <p>Begin deze maand <a title=""Dierenbescherming wil koe vriendelijke zuivel"" href=""http://www.boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/2015/7/Dierenbescherming-wil-koe-vriendelijke-zuivel-2332311W/"" target=""_blank"">trok de Dierenbescherming ook al aan de bel</a>. Een 'weidegang-variant' van producten als boter, slagroom en kaas zou niet of nauwelijks te krijgen zijn.</p>" RundveeNieuws

Wakker Dier start campagne tegen ‘foute kaas’

Den Haag – Na de campagne om, zoals ze het zelf noemen, plofkippen uit de schappen van supermarkten te bannen, richt actiegroep Wakker Dier vanaf zaterdag de pijlen op fabrikanten van ‘foute kazen’.

De dierenwelzijnsorganisatie start dan met een radiospot om de consument erop te wijzen dat veel kazen gemaakt worden van stalmelk, melk van koeien die nooit buiten komen.

Stalmelk

Zo’n 30 procent van de melkkoeien staat het hele jaar door op stal om zoveel mogelijk melk te produceren. Volgens de organisatie bevatten de kazen van onder meer de merken Maaslander, Old Amsterdam en Leerdammer stalmelk. Ook de huismerk-kazen van onder meer Albert Heijn, Jumbo en Lidl zou deze melk bevatten. De kazen van Beemster en Milner zijn volgens Wakker Dier wel volledig gemaakt van weidemelk.

Beheer
WP Admin