Rundveehouderij

Nieuws 1692 x bekeken laatste update:7 jul 2015

Volac en Wilmar samen in voedervetten

Orwell - Zuivelbedrijf Volac en Grondstoffenhandel Wilmar gaan samen in veevoedervetten.

Ze hebben daartoe een joint venture opgericht die een wereldwijd leidende positie in veevoedervetten moet innemen.

Volac Wilmar Feed Ingredients zal volgens beide bedrijven die reputatie op voedingsgebied, de wereldwijde merkbekendheid en het verkoopnetwerk van Volac combineren met de logistieke kracht en schaalgrootte van Wilmar.

Zo wil het bedrijf de melkveehouderij met kennis op gebied van veevoeding en via de productenrange onder de naam 'Mega' ondersteunen.

Een van de bekende producten van Volac en Wilmar is Megalac; een pensbestendig vet. Dat wordt geproduceerd in Maleisië in een bedrijf dat ook al tot stand kwam uit samenwerking van de bovengenoemde partijen in 2003.

Volac is in de Nederlandse zuivel bekend als partner van DOC Kaas. Samen hebben ze in Hoogeveen een fabriek voor weiproducten. Volac is actief in zowel de jongveevoeding als in weiproducten voor humane consumptie. Het hoofdkantoor staat in Engeland, in de buurt van Cambridge, Wilmar is een wereldwijd opererende producent van en handelaar in plantaardige oliën. Het bedrijf staat genoteerd aan de beurs van Singapore.

Beide bedrijven willen groeien, maar daarbij ook voortrekkers zijn op gebied van duurzaamheid.

Of registreer je om te kunnen reageren.