Rundveehouderij

Nieuws 1037 x bekeken

Verzamelproef Profitschaap gestart

Leeuwarden - LTO-vakgroepvoorzitter schapenhouderij Jeljer Wynia heeft met de verkoop van het eerste weidelam aan Andries Kingma, vice-voorzitter Vee&Logistiek, op symbolische wijze de proef Profitschaap gestart op de veemarkt in Leeuwarden.

Deelnemers aan de pilot kunnen tot eind dit jaar een tweede verzamelslag toepassen en weideschapen verzamelen.

De module tweede verzamelslag en weidelammeren is de eerste binnen het nieuwe kwaliteitssysteem, opgezet door LTO, Vee&Logistiek en vleesorganisatie COV.

Later komen er naar verwachting meer modules gericht op schapenhouders. De initiatiefnemers hopen dat ook na de proef, die tot eind dit jaar duurt, de tweede verzamelslag en het verzamelen van weideschapen mogelijk blijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.