Rundveehouderij

Nieuws 1099 x bekeken

NRM niet eerder dan in 2017

Arnhem - De eerstvolgende editie van de Nationale Rundvee Manifestatie (NRM) zal niet in 2016, maar in 2017 zijn. Dat maakt het bestuur van de NRM bekend.

Reden om de NRM te verplaatsen is dat de internationale evenementenkalender in oneven jaren minder vol is. Daarbij wordt de NRM ook verschoven naar september omdat dit volgens het bestuur beter aansluit bij de praktijk van de veehouders.

De NRM is een combinatie van een individuele keuring, een dochtergroepenpresentatie en de beurs. Deze drie onderdelen moeten elkaar versterken en zijn alle drie publiekstrekkers. Het aantal bezoekers op de beurs staat onder druk als er koeien in de ring zijn. Om het belang en bezoek van de beurs op peil te houden gaat de NRM nu al op donderdagmiddag beginnen, waardoor het evenement dus in totaal 2,5 dag duurt in plaats van de normale twee dagen.

De NRM is gepland op 7 tot en met 9 september 2017 in de IJsselhallen in Zwolle.

Of registreer je om te kunnen reageren.