Rundveehouderij

Nieuws 2609 x bekeken 3 reacties

Melkproductie VS naar record

Washington – De melkproductie in de Verenigde Staten (VS) stijgt dit jaar naar een nieuwe record. Melkveehouders maken ondanks dalende melkprijzen nog steeds winst vanwege goedkoop en voldoende voer, zo meldt onder meer persbureau Bloomberg.

Voor het vijfde opeenvolgende jaar komt de melkproductie in de VS naar verwachting op een recordvolume uit. Amerikaanse zuivelverwerkers in delen van het land kunnen de melkaanvoer inmiddels niet meer aan. Melkveehouders zien zich daardoor genoodzaakt een deel van de melk weg te laten lopen.

Tot en met mei schat het Amerikaanse landbouwministerie de melkproductie op bijna 40 miljard kilo. Naar verwachting komt de melkproductie dit jaar uit op 94,6 miljard kilo. Wel kan dit volume nog wat dalen vanwege droogte in Californië en Nevada. Wereldwijd gaat de Amerikaanse overheid uit van een stijging van de melkproductie met 2,1 procent naar 582,5 miljard kilo.

Melkveehouders in de VS voerden de melkproductie op na een sterke stijging van futures op de termijnmarkt van Chicago september vorig jaar. De stijging was een gevolg van aantrekkende vraag naar kaas en toenemende verkopen in China. Nadien nam de vraag van importeurs echter af en goede weersomstandigheden in belangrijk melkproducerende gebieden zorgden voor extra aanvoer van melk. Ook kregen Amerikaanse exporteurs last van een sterke dollarkoers.

Laatste reacties

  • steenbok1

    snappen de mensen nu dat Niet door het aflopen van het  quotum de melkprijs zakt

  • el

    We melken meer voor minder!

  • agro1


    veel voor weinigen, oh pardon, voor weinig, natuurlijk. kan alleen met zeeeer goedkoop voedsel. dus: boeren uitmelken en afslachten. wel gecertificeerd, uiteraard! de polletiek is daar zeer bedreven in. nu greece nog afwikkelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.