Rundveehouderij

Nieuws 3490 x bekeken

Grote deal Camperdown Dairy voor Chinese markt

Melbourne - Het Australische Camperdown Dairy heeft een contract ter waarde van bijna €4 miljard afgesloten met handelsbedrijf Great Wall Capital Trading uit Hongkong voor de levering van kindervoeding voor de Chinese markt.

Camperdown Dairy zal vijftien jaar lang 10 miljoen blikken babyvoeding per jaar voor China produceren. Deze productie heeft een waarde van Aus $600 miljoen (€395 miljoen) per jaar.

Verdubbeling

Australië verkoopt nu nog geen 5 miljoen blikken babyvoeding per jaar naar China, op een totale markt van 125 miljoen blikken, zo melden de Australiërs. De verwachting is bovendien dat de Chinese markt voor babyvoeding de komende drie jaar nog bijna zal verdubbelen in waarde, van een kleine €12 miljard naar €22 miljard.

Over Camperdown Dairy

Camperdown Dairy is momenteel een op zijn best middelgrote zuivelproducent in Australië in het stadje Camperdown in Victoria. Dit is wel de zuivelregio van Australië. Niet ver er vandaan ligt ook Warrnambool Cheese and Butter, waarmee FrieslandCampina een gezamenlijke fabriek heeft voor de productie van GOS, een ingrediënt voor babyvoeding.

Of registreer je om te kunnen reageren.