RundveeNieuws

Extra steun voor bergstreken

Wenen – Melkveehouders in bergstreken en benadeelde gebieden moeten extra steun ontvangen van de Europse Unie. Dat bepleit Helmut Petschar, voorzitter van de zuivelorganisatie VÖM in Oostenrijk. Dat meldt Zuivelzicht.

De Oostenrijker deed zijn uitspraak tijdens een bijeenkomst met leden van de Europese Commissie en het Europees Parlement. Volgens Petschar is juist de melkveehouderij in deze gebieden sterker getroffen door de huidige prijsschommelingen, omdat de melkveehouderij daar aanvullende nadelen heeft in de vorm van hogere kosten. Dat gaat om zowel de productie op de boerderij, het ophalen van de melk, maar ook de noodzakelijke investeringen in de zuivelondernemingen om de concurrentiekracht te behouden. Omdat deze ondernemingen veel kleiner zijn dan de internationale zuivelbedrijven acht Petschar steun nodig om zo de voor de boeren noodzakelijk hogere melkprijs uit te kunnen betalen.

Hoogwaardige zuivel

Petschar benadrukt het belang van de productie van hoogwaardige zuivel voor de Oostenrijkse zuivelketen. Die leiden tot meeropbrengsten, die het de Oostenrijkse melkveehouderij mogelijk maken om zich strategisch goed voor te bereiden op de toekomst.

Beheer
WP Admin