RundveeNieuws

Effect zwavel- en kalibemesting op grasland groot

Wemeldinge – Een gecombineerde stikstof- zwavel- en kalibemesting heeft een groot effect op de eerste en twee snede van grasland. Dat meldt CropSolutions naar aanleiding van een bemestingsonderzoek afgelopen voorjaar.

Op twee locaties op zand- en kleigrond in respectievelijk Moerstraten en Steenbergen is aanvullend op een bemesting van 25 ton rundveedrijfmest een stikstofgift gegeven van 75 kilo voor de eerste en 60 kilo voor de tweede snede. Een additionele zwavelgift van 47 kilo voor de eerste snede gaf een extra opbrengst van 350 tot 700 kilo drogestof in twee snedes.

Een eerste gift met naast stikstof en zwavel ook nog eens 50 kilo kali resulteerde in een extra productie van 850 tot 1.000 kilo droge stof per hectare ten opzichte van KAS in de eerste twee snedes. De kaligetallen in de proefvelden lagen op een gemiddeld tot hoog niveau.

Resultaten in lijn met proeven

De resultaten uit de proeven dit jaar liggen in lijn met proeven uitgevoerd in de periode 2011-2014. CropSolutions partners werken binnen het project Akkerbouwmatige ruwvoerteelt samen om te komen tot 15 ton droge stof productie in grasland en 20 ton droge stof productie in mais.

Lees meer over het stikstofbeleid

Beheer
WP Admin