RundveeNieuws

Dijksma komt met reactie op Zembla

Den Haag -Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken komt met een schriftelijke reactie op de uitzendingen van tv-programma Zembla over de melkveehouderij.

Hoewel ze in de uitzending zelf haar reactie heeft mogen geven, heeft ze het gevoel dat ze niet haar volledige verhaal kwijt kon in de uitzending. “Dat gevoel delen sommige anderen die ook in de uitzending waren”, zegt de staatssecretaris tijdens een debat over dierenwelzijn in de Tweede Kamer.

Kamerleden van PvdD, SP, PvdA en D66 spraken hun zorg uit over de industrialisering van de melkveehouderij. “Ik vind het verschrikkelijk dat melkkoeien na twee tot drie jaar afgeschreven zijn en worden afgevoerd van de bedrijven omdat ze niet meer op hun poten kunnen staan”, zegt Gerard Schouw (D66). Hij vraagt hoe ervoor gezorgd kan worden dat de melkveehouderij duurzamer wordt.

Dijksma nuanceert het beeld van Schouw, maar zegt dat met haar heel veel spelers in de melkveehouderij tegen de industrialisering van de sector zijn. “Aan de terechte zorg over de gemiddelde leeftijd van de melkkoe wordt door de sector gewerkt”, zegt Dijksma.

Beheer
WP Admin