RundveeNieuws

Copa wil vroegere uitbetaling EU-gelden

Brussel – De Europese boerenorganisatie Copa Cogeca pleit voor een eerdere uitbetaling van de Europese landbouwsubsidies. De organisatie pleit voor betaling voor 1 december, om melkveehouders die in problemen komen door de huidige melkprijs tegemoet te komen.

Copa Cogeca deed bij de Europese Commissie al eerder oproepen voor extra steun voor de melkveehouderij. Volgens melkvee-voorman Mansel Raymond van Copa worstelen 750.000 melkveehouders in de EU met hun marges en financiering. “In veel landen is de melkprijs onder de kostprijs”, aldus Raymond. De organisatie pleit er ook voor om de betaalde superheffing tijdens de zuivelquotering ten goede te laten komen aan de zuivelsector.

Eurocommissaris Phil Hogan (landbouw) wil de zuivelsector tot nu toe niet tegemoet komen. Er is volgens hem geen sprake van crisis, waardoor de inzet van crisismaatregelen niet nodig is.

Of het verzoek van Copa voor eerdere uitbetaling van de Europese landbouwsubsidies realistisch is, nu boeren een maand langer de tijd kregen om de gecombineerde opgave in te dienen.

Een overzicht van alle melkprijzen vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin